Firefox 1.0 geinstalleerd.

Hier kun je je opmerkingen over de Nederlandse Firefox-vertaling kwijt.
heru
    unknown unknown

Firefox 1.0 geinstalleerd.

Bericht door heru »

Ben sind 2 weken in het bezit van Mozilla/Firefox na problemen met IE6.0.
Bij toeval ontdekte ik dat vorige veries in het Nederlands zijn, wat voor mij prettiger is.
1.0 schijnt nog niet vertaald te zijn is mij gebleken.
Kan ik 0.9.3 over 1.0 heen laden of moet ik 1.0 eerst verwijderen en dan 0.9.3 installeren? :?:

Hartelijk dank voor je reactie. :!:
Gebruikersavatar
Gert-Paul
Berichten: 2358
Lid geworden op: 4 maart 2004, 17:48
    unknown unknown

Re: Firefox 1.0 geinstalleerd.

Bericht door Gert-Paul »

heru schreef:Ben sind 2 weken in het bezit van Mozilla/Firefox na problemen met IE6.0.
Bij toeval ontdekte ik dat vorige veries in het Nederlands zijn, wat voor mij prettiger is.
1.0 schijnt nog niet vertaald te zijn is mij gebleken.
Kan ik 0.9.3 over 1.0 heen laden of moet ik 1.0 eerst verwijderen en dan 0.9.3 installeren? :?:

Hartelijk dank voor je reactie. :!:
De laatst vertaalde versie is idd 0.9.3 en tot die versie was het altijd verplicht om de oude versie te installeren. Dat kan anders voor Firefox problemen zorgen.

Voor Firefox 1.0 (komt over een paar weken uit) is al wel een Nederlandse vertaling. Aangezien er in de NL versie van 0.9.3 een aantal fouten zaten raad ik het aan om die te proberen. Ook die RC versie is niet perfect, maar volgensmij beter dan 0.9.3.
Die RC build is te downloaden vanaf http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/ ... taller.exe.
Gebruikersavatar
Frederik
Moderator
Berichten: 4262
Lid geworden op: 1 juli 2004, 16:16
Locatie: Vriescheloo
    unknown unknown

Bericht door Frederik »

Vraag ik even tussendoor: waar zit het adresboek om op een andere partitie te zetten zodat je het bij een herinstallatie of nieuwe installatie weer kunt terugzetten :?:
Gebruikersavatar
Mad Maks
Berichten: 1300
Lid geworden op: 7 oktober 2003, 16:58
Locatie: Haarlem
    unknown unknown

Bericht door Mad Maks »

Frederik schreef:Vraag ik even tussendoor: waar zit het adresboek om op een andere partitie te zetten zodat je het bij een herinstallatie of nieuwe installatie weer kunt terugzetten :?:
het adresboek zit in je profiel . zie http://help.mozbrowser.nl/firefox/edit.html#profile
mark
Berichten: 110
Lid geworden op: 22 september 2004, 14:40
Locatie: Roosendaal
    unknown unknown

Bericht door mark »

Een backup-functie in Thunderbird kan geen kwaad.
Er zijn al wat bugzilla bugs over dat :D
Gebruikersavatar
sc00zy
Berichten: 1811
Lid geworden op: 22 juli 2004, 10:03
Locatie: Assen
    unknown unknown

Bericht door sc00zy »

mark schreef:Een backup-functie in Thunderbird kan geen kwaad.
Er zijn al wat bugzilla bugs over dat :D
Ben ik met je eens... zou mooie extra functie zijn.
Maar momenteel gebruik ik er MozBackup voor... erg mooi programma :)
mark
Berichten: 110
Lid geworden op: 22 september 2004, 14:40
Locatie: Roosendaal
    unknown unknown

Bericht door mark »

Het probleem is dat dit programma alleen maar een kopietje van je profile maakt; dus niet echt dingen exporteert. Als Thunderbird dat zou doen, zou de compatibiliteit ook vooruitgaan.
Gebruikersavatar
sc00zy
Berichten: 1811
Lid geworden op: 22 juli 2004, 10:03
Locatie: Assen
    unknown unknown

Bericht door sc00zy »

mark schreef:Het probleem is dat dit programma alleen maar een kopietje van je profile maakt; dus niet echt dingen exporteert. Als Thunderbird dat zou doen, zou de compatibiliteit ook vooruitgaan.
Exporteren naar wat? En compatable met wat?
MozBackup maakt backups van je profiel... precies wat het behoort te doen.
mark
Berichten: 110
Lid geworden op: 22 september 2004, 14:40
Locatie: Roosendaal
    unknown unknown

Bericht door mark »

Bijvoorbeeld TB's address book exporter exporteerd naar een txt bestandje.
Het probleem met het exporteren van profiles is dat er in prefs.js altijd een heleboel rommel staat, en soms ook absolute paden naar bestanden die niet bestaan (en als je je computer formatteerd, bestaan deze zeker niet meer).
Gebruikersavatar
sc00zy
Berichten: 1811
Lid geworden op: 22 juli 2004, 10:03
Locatie: Assen
    unknown unknown

Bericht door sc00zy »

mark schreef:Bijvoorbeeld TB's address book exporter exporteerd naar een txt bestandje.
Het probleem met het exporteren van profiles is dat er in prefs.js altijd een heleboel rommel staat, en soms ook absolute paden naar bestanden die niet bestaan (en als je je computer formatteerd, bestaan deze zeker niet meer).
Akkoord... :)
PeterP
    unknown unknown

NL-vertaling 1.0

Bericht door PeterP »

De RC-versie krijg ik hier niet aan de gang...
Krijg steeds venster met foutmelding, na iedere insstallatie een andere, met als overeenkomst dat er een venster met tekst staat, bijv.

Mainwindowtitle = "&mainwindowtitle"
============^

De ene keer staat er mainwindowtitle, de andere keer popupwindow...

Ik heb 1.0 EN maar weer teruggezet, wacht wel op officiele versie.

Ik werk met Win ME.
Anne
Berichten: 459
Lid geworden op: 22 september 2004, 11:24
    unknown unknown

Bericht door Anne »

Exporteren naar XML zou mooi zijn. Iemand die weet of hier een bug voor is?
weblog | werkt mee aan mozilla.org, Mozilla Europe, developer.mozilla.org en een beetje aan addons.mozilla.org
mark
Berichten: 110
Lid geworden op: 22 september 2004, 14:40
Locatie: Roosendaal
    unknown unknown

Bericht door mark »

Niet voor XML maar wel voor het exporten zelf.
Gebruikt Gentoo Linux